Workshop krachtige vragen stellen

Workshop Krachtige vragen stellen


Vragen stellen doen we dagelijks. Omdat we iets willen weten, omdat we geïnteresseerd zijn of omdat we iets willen leren, of gewoon omdat we nieuwsgierig zijn . Ga maar eens na voor jezelf hoeveel vragen jij op een dag stelt. Maar zijn het krachtige vragen en zijn ze positief. Zetten ze de ander aan het denken of zorgen ze ervoor dat de ander in beweging komt. Dat blijkt nog knap lastig te zijn.


Vaak boren we met de vragen die we stellen juist de negatieve energie aan. Soms ook zonder dat we het zien of het zelf willen. Een gesprek gaat een heel andere kant uit of ontspoort zelfs. Goed beseffen in welke richting een vraag je leidt is dan ook van groot belang. Als je krachtige vragen stelt op de juiste manier en op het juiste moment zul je merken dat je veel gemakkelijker in een prettig gesprek terecht komt.


Krachtige positieve vragen nodigen uit tot nadenken, breiden je verbeelding uit en inspireren tot nieuwe gedachten. Ze intrigeren, verhelderen en geven inzicht. Ze creëren wegen naar positieve ervaringen, stimuleren reflectie op zaken die er toe doen en helpen ontdekken wat waardevol is.


Deze workshop richt zich op het kunnen toepassen van krachtige positieve vragen in je eigen werkomgeving. Denk hierbij aan het houden van gesprekken met (potentiële) klanten, gesprekken van managers met medewerker(s) en coachingsgesprekken. En ongetwijfeld kom je nog veel meer momenten tegen waarin krachtige vragen je kunnen helpen.

   

Opbrengst


Je weet wat een vraag krachtig en positief maakt

Je begrijpt hoe een krachtige vraag positieve energie genereert

Je bent in staat om zelf krachtige positieve vragen te formuleren

Je weet krachtige positieve vragen toe te passen in je eigen werkomgeving


Voor wie


Voor consultants, bedrijfsadviseurs, managers, coaches en iedereen die in zijn werk te maken heeft met het stellen van vragen


Praktische informatie


Duur: 3 uur


Investering: deze is afhankelijk van de groepsgrootte, locatie en overige wensen.

Neem contact op voor een offerte.


"Op een heldere en rustige manier heeft Theo ons meegenomen in de verschillende manieren van vragen stellen. Er was voldoende ruimte om met elkaar te discussiëren en de opdracht die Theo had bedacht was specifiek gemaakt voor onze organisatie. Al met al een innoverende middag."

Nikki, Jack & Puck bedrijfsadvies