Webinar kennismaken met SOAR

Webinar SOAR

De SWOT-analyse voorbij....

een krachtig positief alternatief


De SWOT analyse ken je ongetwijfeld. SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) staat voor sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen. Heb je wel eens een SWOT analyse gedaan, dan heb je ervaren dat het een proces is, waarbij vooral de zwakten en bedreigingen veel aandacht krijgen. Gevolg is dat negatieve energie overheerst. Dat kan anders met SOAR.


SOAR (Strengths, Opportunities, Aspirations, Results) staat voor sterkten, kansen, ambities en resultaten. Het is gebaseerd op een positieve, waarderende benadering. Met SOAR identificeer je de sterkten en kansen van je organisatie, je team of jezelf als basis om te groeien. Zwakten en bedreigingen herformuleer je naar sterkten en kansen. Vervolgens bouw je aan de gewenste toekomst met ambities en resultaten. 


In dit webinar van een uur maak je kennis met de waarderende benadering van SOAR en ontdek je hoe deze benadering anders en krachtiger is dan de traditionele SWOT. Het webinar is interessant om te volgen als je zelf regelmatig een SWOT-analyse toepast op organisatie-, op team- of op individueel niveau. Ook is het webinar interessant als je zelf een waarderende benadering wilt toepassen bij vernieuwingen of veranderingen in je organisatie, je team of je mensen.  


Juist in deze tijd van snelle verandering helpt SOAR je om nieuwe wegen te creëren door samenwerken, gedeelde gesprekken en commitment op het realiseren van gewenste resultaten.

 

Het webinar vindt plaats op dinsdag 24 september 2024 van 14.00 tot 15.00 uur.

 

Deelnemen is gratis.