Workshop SOAR

Workshop SOAR in de praktijk

Een krachtig positief alternatief dat SWOT overtreft


Ontdek en ervaar hoe je in vijf stappen je visie, doelen en resultaten voor je organisatie, je team of jezelf versterkt!


De SWOT analyse ken je ongetwijfeld. SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) staat voor sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen. Heb je wel eens een SWOT analyse gedaan, dan heb je ervaren dat het een proces is, waarbij vooral de zwakten en bedreigingen veel aandacht krijgen. Gevolg is dat negatieve energie overheerst. Dat kan anders met SOAR.


SOAR (Strengths, Opportunities, Aspirations, Results) staat voor sterkten, kansen, ambities en resultaten. Het integreert en versterkt de waarderende benadering van Appreciative Inquiry. Met SOAR identificeer je de sterkten en kansen van je organisatie, je team of jezelf als basis om te groeien. Zwakten en bedreigingen herformuleer je naar sterkten en kansen. Vervolgens bouw je aan de gewenste toekomst met ambities en resultaten.

SOAR helpt je organisatie, je team of jezelf om te creëren en te groeien. Het focust op het formuleren van een positieve en breed gedragen visie door niet alleen directie, management en medewerkers te betrekken, maar ook klanten, leveranciers, business partners en mensen uit de gemeenschap.
Door te luisteren naar hen, je te laten inspireren en samen te kijken hoe het beter kan, sla je met de SOAR benadering een dynamische en innovatieve weg in, die helemaal past in deze tijd van samen werken aan succesvolle resultaten.

Je kunt SOAR toepassen op directie en managementniveau, op teamniveau en op individueel niveau in je organisatie. Ook in teamcoaching en individuele coaching is het krachtig inzetbaar.


INHOUD


In deze interactieve workshop

  • Ontdek je wat SOAR is en hoe het zich onderscheidt van de traditionele SWOT-analyse
  • Ontdek je de kracht van de waarderende benadering in SOAR
  • Leer je hoe je in vijf stappen je visie, doelen en resultaten versterkt
  • Leer je hoe je zelf in je organisatie, je team of voor jou SOAR toepast in combinatie met de 5D-cyclus van Appreciative Inquiry en de 5I-benadering van SOAR
  • Ervaar je hoe de positieve benadering van SOAR een krachtige beweging voorwaarts creëert 
  • Krijg je templates en werkbladen aangereikt om SOAR zelf toe te passen op organisatie-, team- en individueel niveau


VOOR WIE


Deze workshop is voor directeuren en managers op alle niveaus in de organisatie, HR managers en adviseurs, (team)coaches en iedereen die de visie, doelen en resultaten in zijn werkzaamheden wil versterken.


PRAKTISCHE INFORMATIE


Datum:  11 oktober 2023

Locatie: Herenboerderij De Bunker, Nieuwe Waalreseweg 189, 5552 EJ Valkenswaard


Tijd: 09.30 – 16.30 uur
Koffie en thee staan voor je klaar vanaf 9.00 uur


Investering voor deze dag:  € 475,00 (btw vrij)


Inbegrepen zijn:

  • Kosten accommodatie inclusief koffie, thee, versnaperingen en een goed verzorgde lunch
  • Een persoonlijk werkboek
  • Materiaal om zelf met SOAR aan de slag te gaan


 

Wil je een helemaal op maat gemaakte workshop SOAR met jouw organisatie of met je team? Neem dan contact met me op.