Programma Strength-based Lean

Strength-based Lean

Vernieuwd programma: praktisch en nog sterker gericht op de ontwikkeling en groei van Lean in je organisatie!


Lean  is in de huidige tijd nauwelijks meer weg te denken. Veelal wordt het instrumenteel toegepast en ligt de nadruk op de tools. Het doel is snel succes behalen met Lean, maar uiteindelijk wordt je geconfronteerd met verlies van effectiviteit, dalende resultaten en een dalende motivatie en drive voor Lean. Dat wil je graag anders!


Je wilt een volgende stap maken met Lean want je weet dat je organisatie met Lean nog meer kan groeien. Je zoekt alleen nog naar de juiste weg.


Tijd voor een nieuwe realiteit, Strength-based Lean.


Vrij vertaald betekent Strength-based 'gebaseerd op kracht'. Werken vanuit de kracht van de mensen, het team en de organisatie. Je onderzoekt wat goed is, bruikbaar en succesvol en hoe je daarvan kunt leren en jezelf versterken.


Strength-based Lean verbindt de principes van positieve benaderingen als Appreciative Inquiry,Positive Deviance en Solution Focus met het slimmer en beter werken van Lean. Het geeft een nieuwe frisse impuls aan verbeteren van processen waarin creativiteit, betrokkenheid en een mensgerichte benadering zorgen voor succesvolle oplossingen. Met Strength-based Lean sla je een generatieve weg in naar duurzaam continu verbeteren.


Strength-based kijken nodigt je uit om de kracht en de mogelijkheden in processen te ontdekken en geeft je inzichten die met traditioneel Lean buiten beeld blijven. Door je te focussen op dat wat werkt creëer je energie en motivatie, gaan je resultaten stijgen en gaat je organisatie groeien.


Voor jou als Lean-professional is deze benadering een waardevolle upgrade om Lean in je organisatie naar een hoger plan te brengen.

In Nederland en België is deze benadering van Lean inmiddels een groeiend succes.


Programma Strength-based Lean


Strength-based Lean is een uniek tweedaags programma voor professionals die werken met Lean, Lean Six Sigma of procesmanagement.                            Het is een praktisch programma dat is gericht op het verder ontwikkelen en laten groeien van Lean in je organisatie. 


In dit interactieve programma leer en ervaar je het volgende

 • De principes van Appreciative Inquiry en andere strength-based benaderingen zoals Positive Deviance en Solution Focus
 • De strength-based 'state of mind' - nuttig bij iedere verandering
 • Waar staat je bedrijf of organisatie nu op de Lean ontwikkelingsladder 
 • Reframen van Lean situaties:
  - hoe kijk je hiernaar met een positieve onderzoekende houding
  - hoe helpen krachtige positieve vragen hierbij
 • Strength-based reframen van Lean tools en processen zoals 7 verspillingen, 5S, Value Stream Mapping, visgraatdiagram, DMAIC en PDCA
 • Strength-based benaderen van cijfers en resultaten
 • Hoe pas je de strength-based benadering toe in je eigen werkzaamheden
 • Hoe introduceer je de strength-based benadering in je eigen bedrijf of organisatie
 • Ontdekken wat de karakteristieken zijn in het toepassen van Strength-based Lean

 

Je gaat naar huis met een persoonlijk werkboek en handvatten die je direct kunt inzetten in je dagelijkse praktijk van Lean en procesverbetering.


EXTRA BONUS!

Na het volgen van het tweedaagse programma help ik je op weg in het toepassen van de strength-based benadering in je eigen werk of praktijk in twee coachingsgesprekken van 2 uur.


PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Data: 19 en 20 september 2023

Locatie:  Herenboerderij De Bunker, Nieuwe Waalreseweg 189, 5552 EJ Valkenswaard

 

Tijd op beide dagen: 9.00 - 16.30 uur

Koffie en thee staan voor je klaar vanaf 8.30 uur

 

Investering voor het complete programma:  € 795,00 (btw vrij)


Inbegrepen zijn:

 • kosten accomodatie inclusief koffie, thee, versnaperingen en een heerlijke lunch op beide dagen
 • een persoonlijk werkboek
 • AI Practitioner "Appreciative & Strength-based Lean Thinking"
 • Extra bonus:  2 coachingsgesprekken van 2 uurZijn er meerdere medewerkers die het programma willen volgen? Dan kunnen wij dit op maat organiseren binnen je eigen bedrijf of organisatie. 

Ook is het mogelijk om mijn programma individueel te volgen. Je krijgt dan persoonlijke training en coaching op je eigen werkplek.

Wil je hier meer over weten, bel of mail gerust.


Strength-based Lean: "MCB is al een eind op de 'positieve' weg"
Twee medewerkers van MCB in Valkenswaard namen deel aan het programma waarvoor het bedrijf tevens de gastheer was. Op de website van MCB werd een blog geschreven met hun ervaringen. Lees de blog hier.

Strength-based Lean Six Sigma
Procesverbetering: onderzoek niet wat en waarom het misgaat maar wat wél werkt 

Een deelnemer aan het programma, Huib Ribbens van TWST, schreef over zijn ervaring een blog op Managementsite,nl.


‘Strength based’ werken is oplossingsgericht werken. Deze methode is goed toepasbaar bij procesverbetering. Het betreft een mooie aanvulling van Lean.


Als organisatieadviseur ben ook ik grotendeels opgeleid in het model: ‘Wat gaat er niet goed? Dat zullen we dan eens gaan fixen.’ Veel aandacht in deze manier van werken gaat uit naar wat we niet willen zoals verspilling, bottle necks en verstoringen in het proces. Dat zien we ook terug in methodes als Lean en Lean Six Sigma.

Lees hier verder