Ervaringsdag Appreciative Inquiry

Ervaringsdag Appreciative Inquiry


Appreciative Inquiry, in het Nederlands waarderend onderzoeken, is een visie en een methode die zich richt op dat wat goed gaat, wat wel al werkt. Deze benadering is gebaseerd op de aanname dat vragen en dialoog over kracht, successen, waarden en hoop verandering creëren.

Appreciative Inquiry laat je op zoek gaan naar de energie in de mensen en de organisatie, die helpt om samen te bewegen en te groeien in de richting van de gewenste toekomst.


Ben je vaak geneigd om te denken en doen vanuit problemen? Omdat je dat zo gewend bent, vindt je ze ook en besteedt je hier vervolgens veel aandacht aan. Wat als je je focus verlegt en deze switch in aandacht het mogelijk maakt voor je om voorbij problemen te gaan? Want naast problemen zijn er ook successen, is er hoop en zijn er dromen. Zij geven kracht aan mensen en aan de organisatie om effectief en succesvol te zijn.


Met Appreciative Inquiry onderzoek je wat positief is, verbindt, energie geeft en mogelijkheden en kansen biedt en draagt vanuit dit perspectief bij aan het creëren van eigenaarschap en versterken van samenwerken.


Wat zeggen deelnemers aan de Ervaringsdag:

- een benadering gebaseerd op vertrouwen

- veranderen is ontwikkelen vanuit een positieve manier van denken

- niet de functionele rol maar talenten zijn leidend

- Appreciative Inquiry stimuleert creativiteit en genereert enthousiasme

- je kracht gebruiken om de positieve kern van de organisatie te vinden is fantastisch


INHOUD


De ervaringsdag neemt je vooral mee in de praktijk van Appreciative Inquiry. Je leert de principes kennen en ervaart op een praktische wijze de stappen die je zet in het toepassen van  Appreciative Inquiry. Je ervaart hoe je vanuit waarderend gesprekken de kern vindt voor een positieve en uitdagende visie.

Na afloop weet je wat Appreciative Inquiry krachtig maakt en krijg je handreikingen mee hoe je het kunt inzetten in je organisatie. 


VOOR WIE


Deze dag is voor managers op alle niveaus in een organisatie, HR managers en adviseurs, (zelfstandig) coaches, trainers en adviseurs en iedereen die zich meemaker van een verandering voelt. Ook als je je organisatie of je team wilt ontwikkelen of de samenwerking wilt verbeteren is de Ervaringsdag voor jou bedoeld.


PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Datum: 16 november 2022

Locatie: Herenboerderij De Bunker, Nieuwe Waalreseweg 189, 5552 EJ Valkenswaard

 

Tijd: 9.30 - 17.00 uur

Koffie en thee staan voor je klaar vanaf 9.00 uur

 

Investering voor deze dag:  € 395,00 (btw vrij)


Inbegrepen zijn:

  • kosten accomodatie inclusief koffie, thee, versnaperingen en een goed verzorgde lunch
  • een persoonlijk werkboekWil je een Ervaringsdag met jouw team of in jouw organisatie?  

Neem dan contact met me op.