Stimulerend Auditen


Workshop Stimulerend Auditen




Medewerkers in de organisatie zijn lang niet altijd blij als de auditor weer komt voor een auditgesprek. De auditor staat vaak stil bij problemen, dingen die niet goed gaan, en vraagt daar vaak op door om oorzaken te achterhalen. Gevolg: de medewerker neemt een defensieve houding aan en voelt zich persoonlijk aangevallen. Het auditgesprek is voor de auditor geslaagd, voor de medewerker absoluut niet: een auditgesprek hoeft niet meer.


 Wil je op zoek in je audit naar wat wél werkt, wat succesvol  is en wat mensen inspireert om met passie te werken?

Wil je dat je audit waardevol bijdraagt aan groeien en leren van je organisatie én ook nog eens een prettige ervaring is?


Stimulerend Auditen maakt dit mogelijk


Je kunt als auditor een dialoog creëren met de medewerker en zijn verhalen het middelpunt laten zijn van het auditgesprek. Krachtige positieve vragen helpen daarbij. Zij zorgen ervoor dat er een verbinding ontstaat tussen wat de organisatie wil en wat de medewerker daaraan bijdraagt vanuit zijn drive. Krachtige positieve vragen halen het beste in de medewerker naar boven. Zij creëren energie en beweging bij de medewerker, zetten aan tot nadenken en maken zo dat aan de orde komt wat daadwerkelijk aandacht vraagt.


Stimulerend auditen helpt jou om je auditgesprekken effectief én plezierig te laten zijn. Het laat je op een positieve, opbouwende wijze kijken naar mensen, organisaties en situaties.


Een inspirerende op groeien en leren gerichte audit kent drie pijlers: 

  • mensgericht auditen
  • de energie van krachtige positieve vragen
  • toekomstgericht feedforward 


Je creëert met deze pijlers stimulerende gesprekken met een voorwaartse beweging in je audit. Dat vraagt van jou als auditor een creatief en vernieuwend palet van houding en vaardigheden om actief bij te dragen aan continu verbeteren.


In deze workshop krijg je praktische handvatten aangereikt waarmee jij je auditgesprekken op een prettige en toegankelijke manier krachtig en effectief maakt. Je brengt stimulerend auditen direct in verbinding met je werkzaamheden en versterkt jouw rol als auditor.


Waarom stimulerend auditen?


  • Audits worden vaak ervaren als lastig en vervelend. Je wilt van je audit een gesprek maken waar mensen naar uitkijken en dat hen nog lang bijblijft als een prettige ervaring
  • Je wilt van je audits een inspiratiebron maken voor continu verbeteren, leren en groeien



De workshop is bedoeld voor zowel beginnend als ervaren interne en externe auditoren en (kwaliteits)managers en -adviseurs die hun auditvaardigheden willen uitbreiden en verdiepen met een positief perspectief.

 

In deze intensieve workshop

  • leer je de principes van positieve benaderingen kennen
  • ontdek je het belang en de kracht van positieve vragen en leer je om deze zelf te formuleren
  • verken en ervaar je wat stimulerend auditen betekent voor je houding en je rol als auditor
  • leer je hoe feedforward het effect van je auditgesprek vergroot
  • ervaar je de effecten van stimulerend auditen voor jou en voor de auditee
  • krijg je begeleiding bij het uitvoeren van stimulerende audits in je organisatie of bedrijf
  • leer je hoe je een stimulerende audit effectief rapporteert

  

PROGRAMMA

 

De workshop richt zich volledig op jouw rol als auditor. Je maakt de verbinding met de auditpraktijk in je organisatie of bedrijf.


De basis voor Stimulerend Auditen

Je maakt kennis met de principes en uitgangspunten van de waarderende benaderingen die de basis vormen voor Stimulerend Auditen. We kijken naar wat de essentie is van een stimulerend auditgesprek en hoe je dat zelf vorm kunt geven.

 

Krachtige positieve vragen

Je leert welke elementen een vraag krachtig maken. Je oefent met het maken van krachtige vragen en leert hoe ze toe te passen in een auditgesprek.

 

Feedforward in een auditgesprek

Je leert wat feedforward is, hoe het verschilt van feedback, hoe het feedback aanvult en hoe je feedforward toepast in je auditgesprek.

 

De stimulerende auditor

Wat vraagt het van je om een stimulerende auditor te zijn. Wat betekent dit voor je houding en je rol als auditor. Je leg een verbinding met de eisen die richtlijn ISO 19011 stelt aan een auditor.

 

Rapporteren van een stimulerende audit

Rapporteren van een stimulerende audit vraagt van jou als auditor een andere benadering dan de traditionele auditrapportage. Je leert hoe je er voor zorgt dat de rapportage effectief bijdraagt aan leren en groeien van je organisatie of bedrijf.


Persoonlijke coaching 

Na de workshop begeleid ik je persoonlijk bij het in praktijk voorbereiden en uitvoeren van stimulerende audits. Je kiest zelf de momenten voor je begeleiding, zodat je kunt aansluiten bij de auditplanning van je organisatie of bedrijf.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE


De workshop vindt plaats op 15 mei 2024.

Tijd: van 9.00 uur tot 16.30 uur.


Locatie: Hotel Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee 14, 7218 BS Almen (bij Zutphen)


Je investering voor de workshop bedraagt € 395,00 (btw vrij).


Inbegrepen zijn:

  • de kosten voor de locatie, inclusief koffie/thee versnaperingen en een heerlijke lunch
  • persoonlijke begeleiding na de workshop
  • handout van de presentaties
  • een persoonlijk werkboek


Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 8. Wacht dus niet te lang met aanmelden, zodat je verzekerd bent van een plek.








Wil je de workshop met je auditteam volgen? Dat is zeker mogelijk en kan ook in je bedrijf of organisatie.

Neem dan even contact op om dit samen af te stemmen.




Stel je eens voor dat je als auditor mensen uitnodigt om verhalen te delen over hun recente werkervaringen. In deze verhalen benadrukken zij wat goed werkt in het proces. Je krijgt verhalen te horen over actuele best practices en de mogelijkheden voor verdere groei en verbetering. Je begint te zien dat dit stimulerend gesprek het gemakkelijker maakt om constructief te delen en te creëren. Aan het einde van de audit voel je dat je een bevlogen en verdiepende dialoog hebt gehad die een licht heeft laten schijnen op wat echt goed is en wat nog kan worden verbeterd.