Programma Strength-based Lean

Strength-based Lean


Lean  is in de huidige tijd nauwelijks meer weg te denken. Veelal wordt het instrumenteel toegepast en ligt de nadruk op de tools. Het doel is snel succes behalen met Lean, maar uiteindelijk wordt je geconfronteerd met verlies van effectiviteit, dalende resultaten en een dalende motivatie en drive voor Lean.


 • Je wilt een volgende stap maken met Lean, maar je weet nog niet precies hoe
 • Je weet dat je met Lean nog meer kan groeien, maar je zoekt naar de juiste weg


Tijd voor een nieuw alternatief, Strength-based Lean.


Vrij vertaald betekent Strength-based 'gebaseerd op kracht'. Werken vanuit de kracht van de mensen, het team en de organisatie. Je onderzoekt wat goed is, bruikbaar en succesvol en hoe je daarvan kunt leren en jezelf versterken.


Strength-based Lean verbindt de principes van positieve benaderingen als Appreciative Inquiry,Positive Deviance en Solution Focus met het slimmer en beter werken van Lean. Het geeft een nieuwe frisse impuls aan verbeteren van processen waarin creativiteit, betrokkenheid en een mensgerichte benadering zorgen voor succesvolle oplossingen. Met Strength-based Lean sla je een generatieve weg in naar duurzaam continu verbeteren.


Strength-based kijken nodigt je uit om de kracht en de mogelijkheden in processen te ontdekken en geeft je inzichten die met traditioneel Lean buiten beeld blijven. Door je te focussen op dat wat werkt creëer je energie en motivatie, gaan je resultaten stijgen en gaat je organisatie groeien.


Voor jou als Lean-professional is deze benadering een waardevolle upgrade om procesverbetering met Lean naar een hoger plan te brengen.

In Nederland en België is deze benadering van Lean inmiddels een groeiend succes.


Programma Strength-based Lean


Strength-based Lean is een uniek tweedaags inspirerend programma voor professionals die werken met Lean, Lean Six Sigma of procesmanagement.


In dit interactieve programma leer en ervaar je het volgende

 • De principes van Appreciative Inquiry en andere strength-based benaderingen zoals Positive Deviance en Solution Focus
 • De strength-based 'state of mind' - nuttig bij iedere verandering
 • Reframen van Lean situaties:

          - hoe kijk je hiernaar met een positieve onderzoekende houding

          - hoe helpen krachtige positieve vragen hierbij

 • Strength-based reframen van Lean tools en processen zoals 7 verspillingen, 5S, Value Stream Mapping, visgraatdiagram, DMAIC en PDCA
 • Een Gemba-walk in het bedrijf of de organisatie waar je te gast bent en je een proces gaat bekijken door de bril van de Strength-based benadering
 • Hoe de strength-based benadering toe te passen in je eigen bedrijf of organisatie
 • Ontdekken wat de karakteristieken zijn in het toepassen van Strength-based Lean

 

Je gaat naar huis met een persoonlijk werkboek en handvatten die je direct kunt inzetten in je dagelijkse praktijk van Lean en procesverbetering.


EXTRA BONUS!

Na het volgen van het tweedaagse programma help ik je op weg in het toepassen van de strength-based benadering in je eigen werk of praktijk in een coachingsgesprek van 2 uur (waarde € 250,00).

We plannen dit gesprek binnen een maand na het programma.


PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Data: 25 en 26 september 2019

Plaats:  locatie volgt

 

Tijd op beide dagen: 9.00 - 16.30 uur

Koffie en thee staan voor je klaar vanaf 8.30 uur

 

Investering voor het complete programma:  € 945,00 excl. btw


Inbegrepen zijn:

 • kosten accomodatie inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lunch op beide dagen
 • een persoonlijk werkboek
 • AI Practitioner "Appreciative & Strength-based Lean Thinking"
 • Extra bonus: coachingsgesprek van 2 uurHet programma kan ook Incompany worden gegeven.

Neem voor informatie contact met me op.


Woorden van een deelnemer:


"Als organisatieadviseur ben ook ik grotendeels opgeleid in het model: ‘Wat gaat er niet goed? Dat zullen we dan eens gaan fixen.’ Veel aandacht in deze manier van werken gaat uit naar wat we niet willen zoals verspilling, bottle necks en verstoringen in het proces. Dat zien we ook terug in methodes als Lean en Lean Six Sigma.


Tijdens de training Strength based Lean werd ik daar weer bewust van gemaakt. In de training wordt een alternatieve manier van advisering met betrekking tot procesverbeteringen aangeboden. De bekende methoden en technieken uit het Lean en Lean Six Sigma repertoire, worden 180 graden omgedraaid. Onderzocht wordt wat juist goed, bruikbaar en succesvol is en hoe we daar van kunnen leren. Wat dit oplevert is meer creativiteit, vertrouwen, betrokkenheid en….resultaat!"


Huib Ribbens, TWST

Je ideeën zijn inspirerend voor onze organisatie, dus erg blij je gevonden te hebben.

Coördinator Onderwijs, Hogere Zeevaartschool Antwerpen

Ik heb de training stimulerend auditen gevolgd en vond het een inspirerend programma, Theo weet in korte tijd betrokkenheid en een teamgevoel te creëren.

Adviseur, Movares Nederland BV

CONTACT


't Hagelkruis 21, 6026 BA Maarheeze

+31 6 1803 9841

theo@inspiring-change.nl

VOLG ONS

Copyright © All Rights Reserved